Wie zijn wij?

Wij zijn een kleinschalige kraamzorganisatie uit Ouderkerk a/d Amstel. Opgericht door Marjolein Vermeij-Stevelmans.

Onze boodschap is duidelijk Kraamzorg met een Glimlach!


Marjolein is in 2009 begonnen als kraamverzorgster in de regio Apeldoorn. Sinds 2014 is ze woonachtig in Ouderkerk a/d Amstel en aan het werk gegaan bij een twee-tal grotere organisaties. Uit haar liefde voor het vak bleek dat er een aantal zaken waren die zij anders wilde gaan doen. Kwaliteit van zorg staat hierbij voorop.

Waarom een telefonisch intake gesprek als het juist zo gezellig is om elkaar vooraf even te spreken? Daarom doen wij alleen huisintakes al vergoed de zorgverzekering dit misschien niet. Dan is dat meteen ons eerste kadootje :)

Wij nemen de tijd voor elke intake en zorg! Als het allemaal wat langer duurt dan zal daar behoefte aan zijn. Op de klok kijken hebben we natuurlijk wel geleerd maar proberen we zo min mogelijk te doen tijdens onze bezoekjes

Wij doen de hele intake en kraamweek zelfs in het Engels als een van de toekomstige ouders geen Nederlands spreekt. Eventueel gaat uw kraamweek en intake zelfs in het Duits.

Wij bieden echt zorg op maat. Wij kunnen na de intake zelfs een afspraak maken om samen te gaan shoppen om de babyuitzet compleet te maken!

Wilt u thuis bevallen dan zijn wij 24 uur per dag voor u beschikbaar. Wij verzorgen dus ook kraamzorg tijdens thuisbevallingen. Wij assisteren hierbij de verloskundige.


Wie is Marjolein?

Marjolein Vermeij-Stevelmans is 35 jaar oud en woont sinds 2014 in Ouderkerk a/d Amstel. Marjolein is zelf moeder van vier kindjes. Ze heeft de opleiding "Verzorgende IG" afgerond. Tijdens deze opleiding heeft zij uiteraard alles geleerd over kraamzorg, zwangere vrouwen en pasgeboren baby's. Hierdoor is zij officieel kraamverzorgster!

Marjolein is ingeschreven bij het Kenniscentrum Kraamzorg en deze organisatie ziet er op toe dat alle bijscholingen tijdig en volledig worden gevolgd. Tevens heeft Marjolein uit eigen interesse de specialisatie Couveuse-Nazorg gevolgd. Dus voor de allerkleinste vroeg geboren kinderen kunnen wij ook kraamzorg bieden. Dit kan dus ook kraamzorg zijn nadat jullie kindje uit het ziekenhuis komt na lange tijd daar verbleven te hebben. Na zelf 3 premature kindjes gekregen te hebben weet ze precies hoe het is om voor deze vroeg geboren kindjes te zorgen.

Borstvoeding is de belangrijkste voedingsbron voor een pasgeboren baby. Bij Marjolein kan je terecht voor vragen en hulp tijdens de Borstvoedingsperiode. Als je het eerder als lastig hebt ervaren of als het niet helemaal gelukt is dan kunnen wij samen een plan opstellen zodat het deze keer misschien wel lukt.

Klein detail is onze werkkleding. Als er een jongetje geboren is gaan we natuurlijk niet in het roze op pad :)

Doet Marjolein dan alles alleen?

Nee, de administratieve kant doet haar man Erik. Het zou dus zo kunnen dat je ineens een mailtje krijgt van Erik. Hij verzorgt de declaraties en stuurt belangrijke informatie door. Heb je vraagjes over de verzekering dan kan je gewoon een mailtje sturen naar info@kraamzorgaandeamstel.nl. Schrik niet als je dan een reactie van Erik krijgt.

Duurzaamheid

Omdat wij het fijn zouden vinden dat de baby's die wij een goede start geven later ook nog een planeet hebben om op te wonen, hebben wij er voor gekozen om uitsluitend nog in duurzame vervoersmiddelen te investeren. Alle nieuwe Auto's en andere vervoersmiddelen zijn bij ons elektrisch.

Ben je op zoek naar iemand die zelf open staat voor duurzame oplossingen in de kraamweek dan ben je bij ons aan het goede adres. Daag ons uit met je ideeen over duurzaamheid in de zwangerschap en kraamweek. Wij leren graag bij!

PS: we houden natuurlijk wel van mooie autos! We hebben zelf onze auto zo gemaakt dat we altijd de juiste kleur mee hebben.

Door Kleding en Kraampakketten in te zamelen zorgen we dat er niet onnodig bruikbare spullen weggegooid worden.
Wie wil nou niet grote zus of broer worden! Speciaal voor de kleintjes hebben wij een diploma opgesteld zodat je kan laten zien hoe ontzettend goed je kan helpen!

Houden jullie ook zo van koekjes en cupcakes? Misschien kunnen we papa en mama of mama en mama of misschien zelfs wel papa en papa laten Glimlachen. Helpen jullie ook mee om ze mooi te versieren voor alle visite?

Je eerste tekening maken voor je kleine broertje of zusje? Zullen we samen gaan kleuren en er iets leuks bij schrijven. Misschien zie je zijn of haar eerste Glimlachje wel!